De Opvang

De Stichting Paardenopvang Achterhoek heeft per 1 juni geen onderdak meer!

Na vijf hele mooie jaren in Harreveld te hebben mogen staan, moet de stichting op zoek naar een nieuwe plek voor de achttien mishandelde, verwaarloosde, getraumatiseerde paarden. Als wij geen nieuwe plek hebben voor de paarden, vrezen wij voor het ergste… Dat de meeste paarden bij de slacht belanden!

De opvang zoekt een locatie die te huur is, met grond van 2 á 3 hectare en iets van een schuur waarin wij stallen kunnen maken.  Op dit moment biedt de opvang onderdak aan achttien paarden, het zou fijn zijn als alle achttien paarden kunnen mee verhuizen naar een nieuwe locatie.

Als u iets weet over een locatie, neem alstublieft contact op:
info@paardenopvangachterhoek.nl  /  mobiel: 06-53566691.

 

Over de Opvang:

Stichting Paardenopvang Achterhoek heeft als doel paarden die mishandeld, verwaarloosd, lichamelijk en/of geestelijk getraumatiseerd zijn, een nieuwe kans te geven. We geven de paarden de ruimte en de tijd om weer paard te mogen zijn.
Alle paarden die bij ons komen krijgen paardvriendelijke aandacht. Ze krijgen de ruimte om tot rust te komen en ze mogen hun ‘oude’ gewoonten laten voor wat ze zijn. Wanneer wij denken dat een paard er aan toe is, gaan we hem of haar leren dat het echt fijn kan zijn om met mensen om te gaan.

Daarna wordt het tijd dat ze kennis maken met een fijn, lief en zorgzaam mens die helemaal voor haar of hem gaat. We verwachten echt mensen die komen met liefde voor het paard in hun hart. Eigenlijk zou u al liefde voor het paard moeten voelen zodra u de foto van de merrie, ruin of hengst ziet. Wij willen zo graag dat het paard de rest haar of zijn leven een fijne plek heeft met een vertrouwd persoon.
Bent u oprecht geÏnteresseerd in één van onze paarden, dan kunt u een afspraak maken. U bent van harte welkom.
Voor onze stichting hebben we geld, voer en materialen nodig om de paarden te verzorgen. Wilt u ons helpen? Kijk hiervoor eens op de pagina ‘Wat kunt u doen’.
We zijn op zoek naar mensen die ons willen helpen met het schoonhouden van de stallen en natuurlijk met het verzorgen van de paarden; klik hier vrijwilliger worden.
We zijn ook op zoek naar een goede hoefsmid, osteopaat en/of andere hulpverleners die onze paarden kunnen verzorgen. Heeft u belangstelling? Neem dan contact op.
Wie weet vindt één van onze paarden in jou zijn of haar mens.

Volg ons ook op Facebook voor de laatste nieuws:

1 year ago

Foto's gekregen van het nieuwe baasje van Semmy! Hij wordt al een hele kerel😍😍😍

1 year ago
Foto's uit het bericht van Paarden Opvang Achterhoek

Soms lopen dingen zoals ze voorbestemd zijn! 2 jaar terug kwam Haflinger merrie Lisa bij ons in de stichting. Ze zat geestelijk in de knoop en haar baasjes hadden haar daarom bij ons in pension ... See more

1 year ago
Foto's uit het bericht van Paarden Opvang Achterhoek

Vrijwilligster Shauni was een weekje op vakantie in Friesland. Kwam ze erachter dat Grimm onze oude opvang pony maar een kilometer verder staat! Natuurlijk moest ze toen even bij hem langs gaan. Het ... See more

1 year ago

Dankjewel Rabobank voor jullie gift vanuit Hart voor de Achterhoek!

1 year ago

GOED NIEUWS! Onze lieve Onnie heeft een nieuw baasje gevonden! Onnie was 1 van onze eerste opvangpaarden en is in tussentijd wel geadopteerd geweest. Helaas is ze toen terug gekomen maar nu heeft ze ... See more

1 year ago
Foto's uit het bericht van Paarden Opvang Achterhoek

Onze paarden worden regelmatig bekapt door een super toffe groep bekappers! Hierbij een aantal foto's van afgelopen zaterdag. Dankjullie wel!!

2 years ago

TER ADOPTIE
Tijdje terug kregen wij deze knappe witte in de opvang, we hebben hem leren kennen en vinden dat hij toe is aan een lief baasje! Hij is een ruin van 10 jaar jong. D pony formaat en een ... See more

2 years ago
Foto's uit het bericht van Paarden Opvang Achterhoek

6 jaar geleden werden de jonge hengsten Jip en Gijs geadopteerd. Helaas kunnen ze nu door privé redenen niet meer bij hun baasje blijven. Daarom zijn we opzoek naar iemand die een fijn thuis voor ze ... See more

2 years ago

Wie is deze knapperd?! Geef je antwoord in een reactie!
Morgen van 10 - 16 is onze winkel open, kom ook en sla uw slag met mooie en super goedkope spullen!

2 years ago

De Voerboer super BEDANKT dat jullie altijd aan ons blijven denken!! Komt hier in dankbare mondjes terecht 😘 Kom jij uit de buurt van Aalten dan is de voerboer echt een aanrader. Altijd fijne ... See more

« 2 of 7 »