Menu Sluiten

Afstaan

Voor het afstaan komen paarden en pony´s in aanmerking die mishandeld en/of verwaarloosd zijn, een lichamelijk gebrek hebben of gedragsproblemen vertonen.

Het valt natuurlijk niet mee om de beslissing te nemen om je paard af te staan, maar als de beslissing is genomen, wordt er een afstandsverklaring getekend.
Er wordt een afstandsbijdrage gevraagd van €600,- per paard en minimaal €200,- per pony (afhankelijk van de grootte van de pony).
Paspoort, stamboompapieren en eventuele andere bescheiden dienen bij het paard of de pony te worden overlegd.
Indien u medische gegevens betreffende de gezondheid van het paard of de pony heeft, dan stellen wij het op prijs deze eveneens te krijgen. Verder willen we alles weten wat u weet betreffende dingen die van belang kunnen zijn voor het welzijn van het paard of de pony.

Wanneer u uw paard of pony heeft afgestaan door middel van de afstandsverklaring en het afgeven van alle bescheiden, dan wordt uw paard of pony eigendom van Stichting Paardenopvang Achterhoek.

  • Wij gaan proberen om voor uw paard of pony een nieuwe eigenaar te vinden.
  • Wij zullen de paarden en/of pony’s uitsluitend plaatsen bij particulieren.
  • Wij zullen de paarden en/of pony’s niet commercieel verkopen.
  • Wij zullen er alles aan doen om uw paard een fijn leven te bezorgen.
  • Indien wij geen nieuwe eigenaar kunnen vinden, dan blijft uw paard of pony tot aan zijn of haar geregistreerde overlijden eigendom van Stichting Paardenopvang Achterhoek.

Als u nog een vraag hebt over het afstaan van een paard of pony, neem gerust contact op met:
Gerrit Simmelink
Telefoonnummer: 06-53566691
e-mail: info@paardenopvangachterhoek.nl.