De Stichting

Stichting Paardenopvang Achterhoek

Dit is een initiatief van Gerrit Simmelink. Sinds jaar en dag zet Gerrit zich in voor een betere behandeling van paarden en pony’s. Als particulier heeft Gerrit al veel paarden en pony’s van de handel en de slacht gered. Toen het aanbod van afstandspaarden bleef groeien moest er wat gebeuren. Gerrit ging op zoek naar middelen die zijn werk zouden helpen. Met steun van verschillende instanties en bekenden heeft Gerrit in 2009 Stichting Paardenopvang Achterhoek officieel laten registreren.

Hope

Het bestuur:

Voorzitter: Gerrit Simmelink

Gerrit
Gerrit is als voorzitter verantwoordelijk voor de contacten met sponsors, dierenbescherming en andere instanties. Hij is degene die de dagelijkse verzorging van de paarden en pony’s organiseert en het vrijwilligerswerk coördineert. Gerrit beschouwt de paarden en pony’s in de opvang als zeer dierbaar. Hij zet zich dagelijks in om met de beperkte middelen van de stichting de meest optimale zorg aan de paarden en pony’s te bieden.

Penningmeester / secretaris: Ingrid Winkel

Ingrid

Sinds begin januari 2013 ben ik vrijwilliger bij de Stichting Paardenopvang Achterhoek. Mijn eerste actie, samen met mijn kinderen, was het overhandigen van een enveloppe aan Gerrit met € 120,00 erin. Ik heb sindsdien diverse acties gehouden om daarmee geld in te zamelen voor de Stichting; denk aan: samen met mijn kinderen geld inzamelen voor een trailer, 4x de Nijmeegse Vierdaagse gesponsord lopen samen met zijn zoon, geld regelen voor een operatie van één van de paarden (als dit niet was gelukt, dan hadden we dit paard moeten laten inslapen. Nu leeft hij nog steeds en betekent hij heel veel voor mij).

De Stichting voelde voor mij zo goed, dat ik sindsdien ben blijven plakken en sinds 1 september 2020 penningmeester/secretaris ben geworden.

Mede-bestuurder: Shauni Kuijk

Shauni

Ik ben Shauni Kuijk en 26 jaar. Ondertussen alweer vanaf 2012 bij Paarden opvang Achterhoek als vrijwilligster. Begonnen als stagiaire en blijven hangen. De laatste jaren vooral achter de schermen actief maar probeer bij te springen wanneer nodig en waar ik kan! Ik vind het geweldig om een paard te zien opbloeien en daarna een fijn thuis te zien krijgen, Dat is waar we het voor doen!

———————————————————————————————————————————–

Bankrekeningnummer: NL41 RABO 0136 9180 18 t.n.v. Stichting Paardenopvang Achterhoek.

Uw gift is van harte welkom!

Telefoonnummer: 06-53566691

e-mail: info@paardenopvangachterhoek.nl